Merak brengt uw informatie op temperatuur

14-11-2016 - in Merak

Een bedrijf is bezig met het vullen van hun box van Box@home

Transport van back-ups

Magnetische datadragers en temperatuurschommelingen: het is een moeilijk huwelijk. De magnetische band is samengesteld uit lagen van diverse materialen, die verschillend reageren op temperatuur. Grote temperatuurverschillen kunnen ernstige schade veroorzaken, met in het slechtste geval het verlies van uw back-ups tot gevolg.

Merak voorkomt die schade en verlengt de levensduur van uw tapes. Tot voor kort reisden uw banden in koerierwagens met een traditioneel airconditioningsysteem. Bij normale weersomstandigheden is dat een goede oplossing. Maar u kent ons: goed is niet goed genoeg. We willen uw data op dezelfde wijze beschermen bij de meest extreme temperatuurschommelingen (strenge vorst of hittegolf). Vandaar onze doorgedreven investering in een intelligente klimaatregeling voor het Merak-wagenpark.

De boxen van Box@home zijn gestockeerd in het magazijn

Uw data reizen in business class

In de Merak e-bunker verzekeren we de ideale bewaringscondities voor uw back-ups. Temperatuurbeheersing is hiervan een essentieel onderdeel. Die bewaringstemperatuur ligt lager dan de gebruikstemperatuur. Nu zou het eenvoudig zijn om de verantwoordelijkheid voor de geleidelijke overgang van bewarings- naar gebruikstemperatuur in handen van de klant te leggen. Maar dat zou niet stroken met onze filosofie. Daarom bezorgen wij uw dragers op gebruikstemperatuur, zelfs al is het weer buitensporig grillig. Hoe we dat doen? Door efficiënt gebruik te maken van de tijd die nodig is voor het transport: een slimme klimaatregeling in onze koerierwagens zorgt voor een geleidelijke temperatuurovergang tijdens de rit. Bij aankomst zijn de magnetische banden zo goed als klaar voor gebruik. Ook al bereikt de buitentemperatuur pieken tot 30°C … in de schaduw.

Zes maanden getest

Het nieuwe klimaatsysteem werd zes maanden uitgetest om de meest extreme situaties te simuleren. De testwagen met de ‘slimme’ airconditioning kreeg een uitgekiende isolatie in het vrachtgedeelte: een volledige dag in de blakende zon of in extreme koude? Zijn lading blijft perfect op temperatuur. Na die positieve evaluatie voorzag Merak alle koerierwagens van hetzelfde systeem. Daardoor zijn ook uw back-ups bij aankomst nagenoeg bedrijfsklaar. Weer een zorg minder voor u. Overdreven maatregel? Nee, want uw informatie is ons meer waard dan een ‘gewone’ behandeling.

Foto van stapel witte containers van Box@home

De Box@home vrachtwagen vervoert vier boxen

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Advies en vaak gestelde vragen
Contacteer onze experts

+32 (0)15 28 40 60

Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00

Klantendienst