Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

100% veilig archiveren is nu ook
op en top ecologisch.

Al meer dan 35 jaar helpt Merak haar klanten uit zowel de private als de publieke sector in het professioneel archiveren, klasseren en beheren van informatie. Wij ontpoppen ons daarbij tot een echte vernieuwer, die in zijn services de nieuwste tendensen integreert. Duurzaamheid en groen beleid zijn geen buzzwoorden bij Merak. Het zijn essentiële onderdelen van een kwalitatieve dienstverlening die ook met andere ISO-certificaten bekroond werd.

De bekroning van een groene visie.

De bekroning van een groene visie.

Sinds 2011 behalen we jaarlijks het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement. Het bewijs dat wij alles doen om de veiligheid van de opgeslagen archieven te verzekeren, zonder het milieu te benadelen.We ondersteunen bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door het archief te digitaliseren en het te bewaren. Het archief is zo niet alleen 100% veilig, het voorkomt ook onnodig kopiëren en bewaren. Beslist een klant achteraf om hun papieren archief te vernietigen, dan zal Merak ervoor zorgen dat het versnipperde papier 100% gerecycleerd wordt.

Kan een groen beleid rendabel zijn?

Merak is ook ecologisch in zijn interne bedrijfsvoering. Zo produceren wij nu reeds 90% van ons eigen stroomverbruik. Stroom die trouwens voor 100% uit groene bronnen, zoals eigen zonnepanelen komt. Ook onze fleet bestaat reeds voor meer dan 40% uit elektrische en plug-in hybride wagens.

Een groen beleid staat groei en rendabiliteit zeker niet in de weg. In 2020 en 2021 kende onze groep terug een mooie omzetgroei en een stijgende cashflow. Het kan dus beslist!
Kan een groen beleid rendabel zijn?
100% zekerheid, ook met ISO-garantie.

100% zekerheid, ook met ISO-garantie.

Een unieke productmix die leidt tot kwalitatieve, milieubewuste informatiebeveiliging. De meeste processen gebeuren volgens vastgelegde richtlijnen:

  • ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement sinds 1994
  • ISO/IEC 27001 voor informatiebeveiliging sinds 2008
  • ISO 14001 voor milieumanagement sinds 2011

Naast de ISO 14001-certificering voor milieumanagement doorstaan wij elk jaar met glans de audits voor ISO9001-kwaliteitsmanagement en ISO 27001-informatiebeveiliging. Bovenop een ecologisch beleid is er dus ook kwaliteitszekerheid voor de klant.

Bedrijven die een beroep doen op Merak kunnen bijvoorbeeld zeker zijn dat documenten, servertapes en andere informatiedragers in speciaal ontwikkelde archiefdozen en -koffers worden bewaard. De opslagruimtes voor papieren archieven zijn beveiligd tegen brand, diefstal, water en ongedierte. En om de veiligheid van elk digitale archief te verzekeren, is er een speciale e-bunker. Die fungeert als een Kooi van Faraday en beschermt back-ups, broncodes en andere digitale gegevens tegen elektrostatische en magnetische stralingen. Hiervoor hebben wij een NATO veiligheidsmachtiging voor bewaring en beheer van strategische documenten.

Onbeperkte archiefcapaciteit Groene stroom

Snelle en efficiënte raadpleging Groene fleet

Optimale bewaaromstandigheden Kwaliteitsgarantie

Kies uw sector

Merak Managing Information Copyright 2023 Merak NV, alle rechten voorbehouden.