Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Bewaartermijnen commerciële documenten

Bewaartermijnen commerciële documenten

Samenvatting per 1 februari 2020 van de essentiële wettelijke bepalingen inzake bewaringstermijnen van uw archieven.

Documenten Minimale bewaringstermijn Vorm Ingangsdatum van de bewaringstermijn Wet
Licentieovereenkomsten Er wordt niet specifiek in een bewaringstermijn voorzien.
Aangezien de inbreuken op intellectuele eigendomsrechten in principe verjaren 5 jaar na de feiten, is het aan te raden voor de licentienemer om de licentieovereenkomsten gedurende hun looptijd en tot 5 jaar na hun einde te bewaren. Aangezien de contractuele aansprakelijkheid van de licentiegever na 10 jaar verjaard, is het aan te raden voor de licentiegever om de licentieovereenkomsten gedurende hun looptijd en tot 10 jaar na hun einde te bewaren.
Origineel
Reclame- en advertentiemateriaal Er wordt niet specifiek in een bewaringstermijn voorzien.
Het is evenwel aan te raden de relevante documenten te bewaren tot de verjaring van de aansprakelijkheid van de producent in het licht van de wet van 25 februari 1991, die intreedt 10 jaar nadat het product in het verkeer is gebracht. (1)
Elke vorm Vanaf de datum dat het product waarop het materiaal betrekking heeft wordt verwijderd uit het verkeer Artikel 12 wet van 25 februari 1991 de aansprakelijkheid voor producten met gebreken.
Verzekeringspolis Er wordt niet specifiek in een bewaringstermijn voorzien.
Het is evenwel aan te raden deze documenten te bewaren gedurende de geldigheid, en een voldoende tijd erna in het licht van een mogelijke vordering met betrekking tot (het voorwerp van) de verzekering.
Origineel

Alhoewel wij deze lijst met veel zorg hebben samengesteld, kan NV Merak niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele vergissingen of intussen gebeurde veranderingen van de wetgeving.

(1) Op basis van artikel 5 van de wet van 25 februari 1991 kan een product als gebrekkig worden beschouwd wanneer het niet de veiligheid biedt die men gerechtigd is te verwachten, onder meer in het licht van de presentatie van het product.

Merak Managing Information Copyright 2021 Merak NV, alle rechten voorbehouden.