Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"100% VEILIG ARCHIVEREN IS NU OOK OP EN TOP ECOLOGISCH."

Merak, meer dan 40 jaar ISO ervaring.


Mechelen 12 juli 2019 - Al meer dan 35 jaar helpt Merak klanten uit zowel de privé- als de publieke sector in het professioneel archiveren, klasseren en beheren van informatie. Kwaliteit heeft daarbij altijd al voorop gestaan. Niet voor niets viert Merak in 2019 "25 jaar ISO-certificering" voor kwaliteitsmanagement, naast informatiebeveiliging en milieumanagement.

Daarnaast integreert Merak ook nieuwste tendensen in het ruime aanbod. Zo zijn duurzaamheid en groen beleid bij hen geen buzzwoorden. Deze vormen essentiële onderdelen van hun kwalitatieve dienstverlening die ook met andere ISO-certificaten bekroond werd.

De bekroning van een groene visie.

Het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement is het bewijs dat Merak er alles aan doet om de veiligheid van de bij haar opgeslagen archieven te verzekeren, zonder het milieu te benadelen.

“Wij ondersteunen bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door hun archief te digitaliseren en te bewaren. Het archief is zo niet alleen veilig, het voorkomt ook onnodig afprinten. Beslist een klant achteraf om het papieren archief te vernietigen, dan zullen wij ervoor zorgen dat het versnipperde papier 100% gerecycleerd wordt.”

Kan een groen beleid rendabel zijn?

Merak is ook ecologisch in zijn interne bedrijfsvoering. Zo produceerde het bedrijf in 2018 al 30% van het eigen stroomverbruik. Stroom die trouwens voor 100% uit groene bronnen zoals eigen zonnepanelen komt. Ook de fleet zal tegen eind dit jaar voor 26% uit elektrische en plug-in hybride wagens bestaan. Voor de hele Europese markt bedraagt het aantal elektrische wagens slechts 1,9% (Bron Belga).

Een groen beleid staat groei en rendabiliteit zeker niet in de weg. In 2018 kende de Merak Groep een groei van meer dan 10% en een stijgende cashflow. Het kan dus beslist!

100% zekerheid, ook met ISO-garantie.

In 1994 doorstaat Merak glansrijk haar eerste ISO 9001-audit. “Elk jaar opnieuw laten we ons doorlichten. Telkens met succes. Dat is de garantie dat we voldoen aan de strengste, internationaal erkende kwaliteitsnormen”, vertelt Henrik Rooms, CEO bij Merak. “Wij kiezen bewust voor gecertificeerde gemoedsrust.” Omdat kwaliteit de basis is van duurzame klantenrelaties, investeert Merak elk jaar in een diepgaande ISO-audit. “Dankzij de ISO-certificering maken we onze constante honger naar kwaliteit tastbaar. Tegelijk is het een perfecte manier om alle efficiëntieverbeteringen meteen te kennen. Dat vergroot onze productiviteit. “, vervolgt Rooms.

Naast de ISO 14001-certificering voor milieumanagement doorstaat Merak elk jaar met glans de audits voor ISO9001-kwaliteitsmanagement en ISO 27001-informatiebeveiliging.

Bovenop een ecologisch beleid is er dus ook kwaliteitszekerheid voor de klant.

Bedrijven die een beroep doen op Merak kunnen er bijvoorbeeld zeker van zijn dat documenten, servertapes en andere informatiedragers in speciaal ontwikkelde archiefdozen en -koffers worden bewaard.

De opslagruimtes voor papieren archieven zijn beveiligd tegen brand, diefstal, water en ongedierte. En om de veiligheid van elk digitale archief te garanderen, is er een speciale e-bunker. Die fungeert als een Kooi van Faraday en beschermt back-ups, broncodes en andere digitale gegevens tegen elektrostatische en magnetische stralingen.

Een unieke productmix die leidt tot kwalitatieve, milieubewuste informatiebeveiliging.


ISO-trio
 • Sinds 1994: ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement.
 • Sinds 2008: ISO 27001 voor informatiebeveiliging.
 • Sinds 2011: ISO 14001 voor milieumanagement.

Merak in enkele cijfers in 2018

Omzet 2018:     €13.072.364 = 10% groei ten opzicht van 2017: €11.736.847
Cashflow:     €1.759.122
Investeringen laatste 3 jaar:     €13.000.000

Aantal opdrachten interventies:     48.708
Papier vernietigd en gerecycleerd:     1.383,56 ton
Aantal gescande documenten:     1.438.968
Beheer documenten in lopende kilometer:     720km

Activiteiten Merak

 • Archivering
 • Scanning & digitalisering
 • Documentvernietiging
 • Goederenopslag
 • Merak-archiefdozen
 • Offline back-up
 • Mediavernietiging
 • Postkamer/mailroom

Merak Managing Information Copyright 2021 Merak NV, alle rechten voorbehouden.