Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"28.000 m² opslagcapaciteit in nieuwe vestiging op de Belgisch-Nederlandse grens"

Op 26 april 2018 opende Merak officieel een nieuwe vestiging in het Belgische Meer, vlak bij de grens met Nederland. Op die manier breidt het zijn opslagcapaciteit uit voor zowel Noord-Belgische als Zuid-Nederlandse klanten.

Met een opslagcapaciteit van 30.000 ton – waarvan nu al 6.000 ton wordt benut – breidt de vestiging in Meer de totale capaciteit van Merak uit tot 1.500 kilometer lopend archief, goed om een slordige 20 miljoen A4-mappen in onder te brengen. Haar strategische ligging maakt haar bovendien ook heel geschikt voor de opslag van archieven van Noord-Belgische en Zuid-Nederlandse bedrijven.

“We hebben als locatie heel bewust gekozen voor Meer, dat op de Belgisch-Nederlandse grens ligt”, zegt Nicolas Uyttenhove, Sales & Marketing Manager. Meer is een perfecte locatie om onze Zuid-Nederlandse klanten te bedienen, terwijl Noord-Nederlandse klanten nu al in Amsterdam terecht kunnen.”

Klaar voor de toekomst

Net als in Schelle, waar Merak in 2011 neerstreek, ging Merak tot het uiterste om ook deze vestiging in Meer volledig klaar te maken voor de toekomst, zowel op het vlak van veiligheid als milieu. Uyttenhove: “De hypermoderne sprinklerinstallatie is volledig conform de strengste brandveiligheidsrichtlijnen van de NFPA. Intelligente leds verlichten de ruimtes automatisch op basis van aanwezigheid. Het klimaat wordt geregeld door een warmtepomp, die we in de loop van volgend jaar volledig op zonne-energie willen laten werken. Tevens worden er vaste laadpunten voorzien voor onze elektrische voertuigen. Voor de bewaking van het gebouw gebruiken we de meest moderne technieken, waar we om evidente redenen echter geen details over vrijgeven. Verder verandert er niets aan onze werkwijze: in Meer zal Merak dezelfde eisen stellen op het vlak van kwaliteit, betrouwbare controles en procedures als in al onze andere vestigingen, met onder andere inbraakbeveiliging, cameradetectie, dataloggers en permanente bewaking.”

Uitbreiding van dienstenaanbod

Merak zal in de toekomst ook zijn diensten in Meer uitbreiden. “Zo komt er onder andere een scanafdeling, gelijkwaardig aan die in Schelle, en wijden we een volledige hal aan onze nieuwe ‘box @ home’-service: de opslag van goederen en producten voor bedrijven en particulieren. Dat gebeurt in een aparte ruimte, zonder rechtsreeks contact met de archieven. Daarmee is Meer niet alleen qua regionale spreiding, maar ook qua dienstenaanbod de perfecte aanvulling op onze huidige vestigingen in Vilvoorde, Mechelen, Schelle en Amsterdam”, besluit Uyttenhove.

Merak Managing Information Copyright 2021 Merak NV, alle rechten voorbehouden.