Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"Hoe Mercedes-Benz voorop rijdt richting een duurzame toekomst"

Bron: Merak nieuwsbrief maart 2022

Hoe Mercedes-Benz voorop rijdt richting een duurzame toekomst

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz heeft de voorbije jaren niet alleen geïnvesteerd in de elektrificering van zijn wagenvloot. De duurzame strategie van het bedrijf gaat veel verder. En daar draagt ook Merak zijn steentje toe bij, vertelt Helen Van Nuffelen, Manager Corporate Communication voor Mercedes-Benz Belgium Luxembourg.

Voor Mercedes-Benz is duurzaamheid geen modewoord, benadrukt Helen Van Nuffelen. “Een uitstootvrije mobiliteit is al jaren onze visie voor de toekomst en dat betekent ook dat we met de hele organisatie een duurzame richting zijn ingeslagen. Of zoals we het hier bij Mercedes-Benz noemen, een ‘SpurWechsel’ (Duits voor ‘van baanvak veranderen’, nvdr.).”

Groeiend aanbod elektrische wagens

Image with some lady.

Die strategie heeft zich concreet vertaald in Ambition 2039; de ambitie om tegen 2039 een CO2-neutrale voertuigenvloot aan te bieden. “En daar waar het kan, willen we al tegen het einde van dit decennium volledig elektrisch gaan”, voegt Van Nuffelen toe. “Dankzij de uitgebreide portfolio plug-in hybrides en het groeiende aanbod volledig elektrische wagens ligt de gemiddelde CO2-uitstoot van onze vloot nieuwe wagens momenteel ruim onder de Europese richtlijn.”

Meer dan wagens alleen

Image with some lady.

“Onze verantwoordelijkheid stopt evenwel niet bij de ontwikkeling van elektrische voertuigen”, beseft ook Van Nuffelen. “Daarom hebben we het initiatief Green Charging opgezet. Mercedes-Benz BeLux garandeert dat de eerste 200.000 km van elke verkochte batterij-elektrische auto met groene energie wordt geladen.”

De duurzame aanpak van Mercedes-Benz maakt volgens Van Nuffelen intussen intrinsiek deel uit van de volledige productieketen. “Eind dit jaar is onze wereldwijde productie CO2-neutraal, we zetten volop in op recyclage en hergebruik van materialen en we bieden een tweede leven aan onze batterijen. Tegelijkertijd blijven we vooruitblikken.. De concept car Vision EQXX heeft bijvoorbeeld de laagste luchtweerstand ooit en integreert zonnepanelen in zijn dak. Hij is bekleed met vegan leder gemaakt van onder meer champignons, en zijn vloermatten bestaan uit bamboe. We onderzoeken zelfs een organische batterij. Want wat is er nu beter dan een accu die je na gebruik gewoon op de composthoop kan gooien?”

Een gedeelde visie

Diezelfde innoverende duurzame aanpak verwacht Mercedes-Benz ook van zijn partners, waaronder Merak. “We delen eenzelfde visie op kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid”, vertelt Van Nuffelen. “En dat gaat bovendien veel verder dan de ecologische inspanningen. Ook privacy en de bescherming van data valt onder de noemer duurzaamheid en ook die zijn voor ons beide topprioriteit. Kortom, een fijne en langlopende samenwerking op basis van gedeelde waarden, die afgelopen jaar verlengd en uitgebreid werd.”

Website Mercedes-BenzBekijk al onze referenties

Merak Managing Information Copyright 2023 Merak NV, alle rechten voorbehouden.