Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"Opslag van strategische reserve medisch beschermingsmateriaal"

Bron:

Merak Box Storage staat in voor de opslag van medisch beschermingsmateriaal van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Mechelen, 29 september 2020 – Merak staat met zijn innovatieve opslagoplossing Box Storage in voor de opslag van de strategische stock aan medisch beschermingsmateriaal – waaronder mondmaskers – voor de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Dankzij meer dan 60.000 m² aan geklimatiseerde en beveiligde opslagcapaciteit is Merak als partner gekozen. Tegen eind december 2020 zal de FOD al ongeveer 35.000 m³ ruimte innemen.

Een nieuwe opslagoplossing van Merak

Box Storage is een nieuwe opslagoplossing van Merak. Bedrijfsmateriaal dat tijdelijk niet nodig is, wordt opgeborgen in containerboxen. In vergelijking met traditionele opslagformules heeft Merak Box Storage het voordeel dat de boxen naar een eigen locatie worden gebracht. Bedrijven kunnen zo hun eigen opslagcapaciteit optimaal benutten.

Met dit concept geeft Merak een antwoord op de opslagbehoeften in de markt. Bedrijven willen hun kostbare actieve ruimte niet laten inpalmen door tijdelijke stock of (seizoensgebonden) materialen die maar enkele keren per jaar nodig zijn. Via Box Storage slaat een bedrijf zijn overtollige materialen op in containerboxen van 1, 5, 6, 16 of 24 m². Merak brengt de containerboxen naar de klant. Die laadt de boxen zelf vol met de materialen die hij voor even kwijt wil. Vervolgens haalt Merak de volgeladen boxen weer op en plaatst ze in een van zijn opslagplaatsen. Heeft het bedrijf het materiaal nodig? Dan kan het de box heel eenvoudig opnieuw laten afleveren op een locatie naar keuze.

Geklimatiseerd en beveiligd

Merak beschermt en bewaart al sinds 1986 zakelijke gegevens en goederen van overheden, kmo’s, bedrijven en organisaties. Alle opgeslagen dragers – van papieren documenten en materialen tot optische dragers en laboratoriummonsters – worden bewaard in gespecialiseerde opslagplaatsen die eigendom zijn van de Merak-groep. Deze opslagruimtes, die volledig op groene stroom werken, zijn geklimatiseerd en beveiligd tegen brand, diefstal, water en ongedierte. Zo is de klant zeker van een kwaliteitsvolle en milieubewuste informatie- en goederenbeveiliging.

Kwaliteit gegarandeerd

Alle opslagprocessen zijn traceerbaar via een track-and- tracesysteem en worden voortdurend gemonitord en gedocumenteerd. De meeste processen gebeuren volgens vastgelegde richtlijnen:

  • ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement (sinds 1994)
  • ISO/IEC 27001 voor informatiebeveiliging (sinds 2008)
  • ISO 14001 voor milieumanagement (sinds 2011)

De samenwerking tussen de FOD Volksgezondheid en Merak

Merak is marktleider in archivering en beheert vandaag al zo’n 720 lopende kilometer aan archieven in zijn eigen opslagplaatsen. Samen met de FOD Volksgezondheid – die binnen het Strategisch Federaal Aankoopoverleg als aankoopcentrale heeft gefungeerd – startte Merak al een archiveringsproject en een digitaliseringsproject op. Deze samenwerkingen resulteerden in een significante verbetering van het uitgavenbeheer. Bovendien verloopt de inzet van personeel en de documentenoverdracht tussen verschillende afdelingen van dezelfde dienst nu sneller en efficiënter. Ook voor dit nieuwe project streven de FOD Volksgezondheid en Merak samen naar een doeltreffende samenwerking volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Zo is de veilige opslag van de strategische stock aan medisch beschermingsmateriaal voor ons land verzekerd.

Meer weten?

Merak Customer Service
customerservice@merak.be

+32 (0)15 28 40 60

Merak Managing Information Copyright 2023 Merak NV, alle rechten voorbehouden.