Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"Merak brengt uw informatie op temperatuur"

Bron:

Merak brengt uw informatie op temperatuur

Transport van back-ups

Magnetische datadragers en temperatuursschommelingen: het is een moeilijk huwelijk. De magnetische band is samengesteld uit lagen van diverse materialen die verschillend reageren op temperatuur. Grote verschillen kunnen daarom ernstige schade veroorzaken met in het slechtste geval het verlies van uw back-ups tot gevolg.

Merak voorkomt die schade en verlengt de levensduur van uw tapes. Tot voor kort reisden uw banden in koerierwagens met een traditioneel airconditioningsysteem: bij normale weersomstandigheden is dat een goede oplossing. Maar u kent ons: goed is niet goed genoeg. We willen uw data op dezelfde wijze beschermen bij de meest extreme schommelingen (strenge vorst of een hittegolf). Vandaar onze doorgedreven investering in een intelligente klimaatregeling voor het Merak-wagenpark.

Uw data reizen in business class

In de Merak e-bunker verzekeren we de ideale bewaringscondities voor uw back-ups. Temperatuurbeheersing is hiervan een essentieel onderdeel. Die bewaringstemperatuur ligt lager dan de gebruikstemperatuur. Nu zou het eenvoudig zijn om de verantwoordelijkheid voor de geleidelijke overgang van bewarings- naar gebruikstemperatuur in handen van de klant te leggen. Maar dat zou niet stroken met onze filosofie. Daarom bezorgen wij uw dragers op gebruikerstemperatuur, zelfs al is het weer buitensporig grillig. Hoe we dat doen? Door efficiënt gebruik te maken van de tijd die nodig is voor het transport: een slimme klimaatregeling in de koerierwagens zorgt voor een geleidelijke temperatuursovergang tijdens de rit. Bij aankomst zijn de magnetische banden zo goed als klaar voor gebruik. Ook al bereikt de buitentemperatuur pieken tot 30°C … in de schaduw.

Zes maanden getest

Het nieuwe klimaatsysteem werd zes maanden uitgetest om de meest extreme situaties te simuleren. De testwagen met de ‘slimme’ airconditioning kreeg een uitgekiende isolatie in het vrachtgedeelte: een volledige dag in de blakende zon of in extreme koude? Zijn lading blijft perfect op temperatuur. Na die positieve evaluatie voorzag Merak alle koerierwagens van hetzelfde systeem. Daardoor zijn ook uw back-ups bij aankomst nagenoeg bedrijfsklaar. Zo worden uw zorgen - zeer tot ons genoegen – alweer een stukje kleiner. Overdreven maatregel? Neen, want uw informatie is ons meer waard dan een ‘gewone’ behandeling.

Merak Managing Information Copyright 2022 Merak NV, alle rechten voorbehouden.