Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"Offline Back-up Bewaring is de veiligste oplossing voor uw archief"

Bron:

Back-ups maken is zoals contracten opstellen: het is pas op de ‘moeilijke’ momenten dat het zijn nut bewijst. Meer nog, net dan moet alles waterdicht geregeld zijn. Anders was het allemaal een maat voor niets. Kies daarom voor de veiligste en meest geschikte back-upmethode voor uw digitale archieven en al uw andere data.. Want alleen dan kunt u écht ongehinderd voortwerken na een computercrash.

Externe, fysieke back-up

Waarom is Offline Back-up Bewaring zo betrouwbaar? Omdat u een fysieke drager met digitale gegevens extern en in de beste omstandigheden bewaart. Na een crash vraagt u de dragers op. Bij Merak vertrekt er dan een koerier die uw tapes of schijven ter plaatste aan de verantwoordelijke bezorgt. Die zet de gegevens opnieuw op uw systeem en u kunt weer voort.

Dus … veilig én sneller dan een online-oplossing. Want als het over verschillende gigabytes gegevens gaat, zou het een ‘eeuwigheid’ duren om die opnieuw te downloaden. De gegevens van een schijf of een tape halen gaat aanzienlijk sneller – zelfs als u de tijd van het transport door de koerier meerekent. En een extern systeem heeft geen last van hackers. Terwijl die uiteraard wél een bedreiging vormen voor online back-ups.

Beveiligd specialistenwerk
Continuïteit is één, vertrouwelijkheid is een ander verhaal indien u kiest voor online bewaring. Welke garanties biedt uw provider om de privacy van uw bedrijf en die van uw klanten te verzekeren? Zijn de aangeboden onlineverbindingen beveiligd tegen cyberinbraken? En uw schijven of tapes, liggen die in een ruimte waar niemand ze ongevraagd kan doorzoeken?

Vertrouw uw digitaal archief alleen toe aan specialisten met de juiste hardware en software om de inhoud maximaal te beschermen. Vraag aan uw provider of hij gebruikersstatistieken kan aanleveren. Die hebt u nodig om te controleren wie specifieke documenten opvroeg en wanneer dat precies gebeurde. Zo weet u op elk moment wat er met uw gegevens gebeurt – want dat is cruciaal om de privacy te garanderen. Bij Merak zitten die veiligheidsmaatregelen standaard in elke oplossing.

Betaalbaar houden
“Allemaal goed en wel, maar alles via Offline Back-up Bewaring archiveren is toch duur?” Dat valt best mee. Maar … u kunt de prijs extra drukken door uw gegevens naar belangrijkheid te categoriseren. Niet alle informatie is even ‘onmisbaar’. Kies daarom een back-upsysteem met evenredige veiligheidsgaranties. Voor sommige data kan daar best een goedkopere, onlineoplossing bijzitten. Archiveer levensnoodzakelijke bestanden wél met de allerhoogste bescherming. Op schijf of tape in – bijvoorbeeld – de e-bunker van Merak. De metersdikke, betonnen muren beschermen uw computergegevens tegen elke aanval met magnetische straling of fysieke kracht.

“Hoe betrouwbaar is een onlineback-up?”

Eis transparante verkoopsvoorwaarden
Is een online back-up voor u toch de beste oplossing? Zoek dan een provider die u transparante verkoopsvoorwaarden voorlegt. Want u hebt keuze te over als het gaat om bedrijven die de dienst aanbieden. Maar slagen ze er ook in om uw gegevens gebruiksklaar aan te leveren als dat nodig is?

Leerrijke casestudy
Veel IT-bedrijfjes presenteren onlineback-ups tegenwoordig als het ei van Columbus. Want u hebt er geen extra hardware voor nodig. En de gegevens blijven permanent bereikbaar – waar en wanneer u maar wilt. En toch is het niet allemaal zo fantastisch. Neem bijvoorbeeld het verhaal van een huidige Merak-klant die zwaar in de problemen kwam bij zijn toenmalige provider. Hij tekende een contract voor vier jaar. De provider zou periodiek en volledig automatisch een onlineback-up van zijn computersysteem maken. Het verkoopscontract garandeerde 480.000 euro schadevergoeding mocht het misgaan. Maar … het zou niet misgaan, want de provider stelde twintig IT-ers ter beschikking om elk euvel meteen te verhelpen.

Weet u wat u ondertekent?
En toch liep het mis – goed mis. Na een crash vroeg de klant zijn ‘automatische onlineback-ups’ op. Maar die kon de provider niet leveren. In de kleine lettertjes van zijn Algemene Voorwaarden vond hij een reden om de schadevergoeding te weigeren. Gevolg: de klant zat in de rats, ging bij hem weg en vond bij Merak wél een waterdichte oplossing. Want elke Merak-overeenkomst is evenwichtig opgesteld en geschreven in uw moedertaal. Zo weet u precies wat er in onze Algemene Voorwaarden zit.

Merak Managing Information Copyright 2023 Merak NV, alle rechten voorbehouden.