Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"Zelfs Google werd getroffen door dataverlies"

Bron:

Het datacenter van Google in Saint-Ghislain bij Bergen werd in augustus verrast door vier blikseminslagen. Een aanzienlijke hoeveelheid gebruikersdata is definitief verloren gegaan. Een ongelukkig toeval of een wake up call voor alle bedrijven om bedrijfsgegevens extra te beschermen?

Maar liefst 80% van de bedrijven kampt jaarlijks met een ernstige computerpanne. Onderzoek wijst uit dat in 16% van die gevallen essentiële bedrijfsgegevens verloren gaan. Behoort u tot de 20% gelukkigen? Dan heeft u wellicht werk gemaakt van een goed disaster recovery plan of dan heeft u geluk gehad. Een computerpanne kan op elk moment toeslaan: hardware die het laat afweten, een virus, sabotage, hacking of brand. Merak helpt u in drie stappen om dit risico te vermijden.

1. Stel een data recovery plan op

Neem structurele maatregelen om verlies van uw gegevens tegen te gaan. Stel een planning op waarbij u op regelmatige basis back-ups neemt van uw data, die in geval van nood meteen opgevraagd kunnen worden. Merak helpt u graag bij het opstellen van zo’n plan.

2. Neem regelmatig back-ups

Een planning maken is één ding, maar de back-up ook op het geplande tijdstip nemen, dat vraagt discipline en wat van uw kostbare tijd. Merak helpt bij het opstellen van een planning en herinnert u aan uw back-ups.

3. Bewaar uw back-ups extern

Uw back-ups in dezelfde ruimte als uw computers bewaren, heeft bij het uitbreken van brand weinig zin. Bij een externe archiveerder zoals Merak zit u helemaal safe dankzij onze e-bunker en de kooi van Faraday. Zelfs bliksem krijgt geen kans. Uw tapes en harde schijven worden in optimale omstandigheden bewaard en beschermd tegen brand, elektromagnetische straling en diefstal. Wij bewaren uw data offsite en offline, en kunnen uw back-ups op ieder moment terugbrengen.

Wacht dus niet tot het noodlot toeslaat vooraleer u actie onderneemt. Klik hier voor meer info over uw back-ups bij Merak.

Merak Managing Information Copyright 2023 Merak NV, alle rechten voorbehouden.