Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Onze certificaten bewijzen dat uw archief in goede handen is.

Waarom is ISO certificering voor Merak zo belangrijk? Het helpt ons om onze processen continu te optimaliseren en zo dagelijks te groeien in kwaliteit. De certificaten zijn een must voor ons bedrijfsimago en de klanttevredenheid want ze bewijzen het: Merak is dé kwaliteitsvolle partner voor uw archieven. ISO certificering is zo ingeburgerd bij al onze medewerkers dat het een way of life geworden is. We hoeven er haast niet meer over na te denken, we doen het gewoon.

Welke certificaten heeft Merak behaald en aan welke audits zijn we zoal onderworpen?

Certificaten
 • ISO 9001
  Voor een optimaal kwaliteitsmanagement
 • ISO/IEC 27001
  Voor een veilig informatiebeheer
 • ISO 14001
  Voor milieumanagement
 • GDP
  Voor bewaring van medische stalen

ISO 9001

Waarschijnlijk één van de meest bekende normen is ISO 9001. Het is een internationale norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie en de manier waarop de organisatie met het kwaliteitsbeleid omgaat. Merak behaalde dit certificaat reeds in 1994.

Onze hele organisatie is continu bezig met het verbeteren van het kwaliteitssysteem. Zo hebt u de garantie dat uw fysieke of digitale archief bij Merak in goede handen is. De tevredenheid van onze klanten staat bij ons centraal.

En of onze klanten tevreden zijn! Want met Merak schept u weer orde in uw archief en bovendien bespaart u plaats en tijd. Wij informeren u over hoe lang u verplicht bent bepaalde documenten bij te houden. En wanneer ze uiteindelijk vernietigd mogen worden, kunnen wij dat voor u doen. U ontvangt dan een certificaat van archiefvernietiging. Bij Merak geniet u immers van archiefbeheer van a tot z.

ISO 9001
ISO/IEC 27001

ISO/IEC 27001

ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging. Deze norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico's voor de organisatie.

Uw archief bevat waarschijnlijk ook confidentiële informatie. Daarom hanteert Merak strikte veiligheidsmaatregelen voor uw documenten en uw digitale data. Ze worden bewaard in anonieme dozen en koffers. De dozen worden verspreid over verschillende archiefopslagruimtes om aan risicospreiding te doen.
Uw LTO en andere digitale dragers worden bewaard in een ondergrondse e-bunker die voorkomt dat schadelijke elektromagnetische golven, veroorzaakt door een blikseminslag, e-bom of zonnestorm, uw informatiedragers verstoren.

Voor de beveiliging van onze Online Safe Cloud staat een heel team van IT-security klaar. Jaarlijks wordt er getest hoe goed we beschermd zijn tegen hacking. Onze systemen bieden dan ook de hoogste beveiliging.

ISO 14001

De ISO 14001 standaard is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een efficiënt milieumanagementsysteem zou moeten voldoen. Zo moet de milieu-impact van onze activiteiten en diensten vastgesteld en gecontroleerd worden.

Uw archieven blijven in topconditie zonder dat het milieu er last van heeft. Onze bedrijfskleur verraadt het al een beetje, Merak heeft een boon voor groen.
Wist u bijvoorbeeld dat Merak een logboek bijhoudt over het rijgedrag van haar koeriers? Zo kunnen zij hun steentje bijdragen door bijvoorbeeld de motor niet te lang te laten draaien tijdens het stilstaan, niet te snel op te trekken, op hun snelheid te letten, ...
Merak promoot zoveel als mogelijk een hybride wagenpark en ten slotte zorgen zonnepanelen en een strikt energiebeleid ervoor dat de ecologische voetafdruk van Merak zo beperkt mogelijk gehouden wordt.

ISO 14001
GDP

GDP

Good Distribution Practice of Medicinal Products for Human Use (GDP) Vergunning uitgereikt door het Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG)
Wettelijke basis:

 • In overeenstemming met de vereisten van article 77 van de richtlijn 2001/83/ec (zie vergunning). GDP wereldwijde richtlijn voor de correcte distributie van geneesmiddelen voor humaan gebruik
 • heeft een wettelijke basis in België sinds 14/12/2006
Merak kan u helpen:
 • Omdat de niet commerciële stock apart moet bewaard worden van de commerciële stock.
 • GDP Vergunning (via het FAGG) is nodig voor opslag (Warehousing). Vergunning door Merak verkregen sinds 2011
 • U kan bijgevolg bij Merak stalen van geneesmiddelen archiveren
 • GDP gaat over distributie van geneesmiddelen onder de juiste voorwaarden (verpakking, temperatuur zowel tijdens bewaring als transport). Merak maakt hiervoor gebruik van geklimatiseerd transport, speciale bewaarruimtes en permanente monitoring.
Bewaring in de praktijk:
 • Stoffilters tot 0.5 micron om de ruimte te beschermen tegen stof ("minor dust contamination")
 • Een specifieke zone voor inkomen en uitgaand archief ("Inbound vs Outbound zone")
 • bewaring in speciaal daarvoor ontwikkelde dozen. Klant is verantwoordelijk voor het verpakken van de geneesmiddelen en gezondheidsproducten
 • Bewaring per:
  • Type product (geen niet verenigbare bewaarstoffen bij elkaar)
  • Permanente monitoring van de temperatuur
  • Geklimatiseerd transport
  • Returned recalled or rejected product – PMT zone

PCI DSS (Payment Card Industry)

PCI DSS

Bij Merak kan u online betalen. Daarom zorgen we ervoor dat dit via uiterst beveiligde verbindingen gebeurt. PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) is een beveiligingsnorm waar de bedrijven die uw kaartgegevens verwerken, verzenden en/of opslaan aan moeten voldoen. Na een audit is vastgesteld dat Merak beantwoordt aan deze eisen.

Pentest

Merak websites, die onder andere gebruikt worden in verband met de online diensten van Merak, worden getest volgens de alomgekende OWASP methoden. Deze testen worden jaarlijks uitgevoerd door internationaal erkende auditors.
Zo laat Merak ieder jaar zijn systemen hacken door een gespecialiseerd bedrijf, bij wijze van test. Binnendringen is nog nooit gelukt.
Als klant bij Merak ontvangt u op eenvoudig verzoek de meest recente rapportering over deze audits.

Good Laboratory practice

De infrastructuur en de werkmethodes van Merak voor het bewaren van farmaceutisch en laboratoriumarchief voldoen aan de OESO-voorschriften voor Good Laboratory Practice (GLP), alsook aan die van het CBMT, Vlarem I en II, en de Codex. Uw garantie dat we uw laboratoriumarchief correct en minutieus behandelen.

Good Laboratory practice
Merak Managing Information Copyright 2023 Merak NV, alle rechten voorbehouden.