Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"MyMerak: Verzeker zelf de bescherming van uw gegevens!"

Bron: Solutions Magazine, Alain de Fooz

https://www.solutions-magazine.be/mymerak-verzeker-zelf-bescherming-van-gegevens/

MyMerak: Verzeker zelf de bescherming van uw gegevens!

MyMerak

MyMerak combineert papier en digitaal, waardoor een persoonlijk beheer van uw data mogelijk wordt. een innovatief aanbod, uniek in zijn genre.

Beveiligd beheer van papieren archieven en digitale data. Dat is wat MyMerak biedt. Het platform is sinds drie maanden online en wekt vooral interesse van vrije beroepen en kleine ondernemingen. Het voorstel is inderdaad uniek omdat het papier en digitaal samenbrengt zodat een persoonlijk databeheer mogelijk wordt.

“Wie onlineplatform zegt, zegt cloud. Enerzijds versnellen veel organisaties hun overstap naar de cloud voor hun back-ups. Anderzijds zien we ook de tegenovergestelde beweging: een terugkeer naar de traditionele supports omwille van de beperkingen van de cloud, met name het herstel dat te traag is”, zegt Nicolas Uyttenhove, Marketing & Sales Manager van Merak. “Met MyMerak bieden we het beste van twee werelden.”

Tegenover het sterk uitgebreide aanbod van onlineservices is Merak uniek omdat het papier niet uitsluit. Het houdt rekening met de transitie. De architect heeft nog altijd zijn plannen op papier die hij moet bewaren, de notaris de akten, de arts… Dat is ook het geval voor kmo’s. “Met MyMerak evolueren onze klanten op hun ritme, we leggen niets op”, vervolgt Nicolas Uyttenhove. “Als ze dat daarentegen wensen, kunnen we hen begeleiden door hen de beste databescherming te bieden, op basis van diensten die ISO 9001 en ISO/IEC 27001 gecertificeerd zijn.”

Fysiek worden alle documenten bewaard in een beveiligde omgeving beschermd tegen diefstal, brand en waterschade. Merak beschikt over verschillende centra in België, waaronder de fameuze E-bunker, tien meter onder de grond in Vilvoorde. Aan de ingang vinden we een biometrische en digitale controle van de hand, stille alarmsystemen en uiteraard ook permanente videomonitoring. In de bunker worden documenten beschermd tegen elektrostatische en magnetische straling volgens het principe van de kooi van Faraday… “Bescherming is ons vak”, herinnert Nicolas Uyttenhove. “Via MyMerak kunnen organisaties van eender welke omvang er eenvoudig toegang toe krijgen, profiteren van dezelfde garanties als de multinationals en andere grote bedrijven.”

Met MyMerak beslist de klant zelf over de bescherming van zijn data. Online doet hij een beroep op de koerierdienst (24 uur op 24, 7 dagen op 7), beslist hij over het moment dat hij back-ups wil hernieuwen of nieuwe data wil toevoegen en kan hij op elk moment de inventaris raadplegen of veranderen. Op dat niveau gaat het over offline back-up.

Als de klant dat wenst, scant Merak al zijn documenten. Ze worden vervolgens online ter beschikking gesteld op zijn ruimte MyMerak. En natuurlijk kan de klant op elk moment vragen om zijn papieren documenten te recupereren.

Online kan de klant beschikken over een beveiligde beheer- en opslagruimte van 5 GB of meer met ISO-certificaat. Via deze ruimte kan hij digitale documenten downloaden, hij kan ook zijn papieren documenten digitaliseren. De data kunnen permanent doorzocht worden op basis van tekstherkenning (OCR/ICR). De service is beschikbaar vanaf 35 EUR per jaar (digitalisering vanaf 30 EUR per ringmap).

“Andere service is de beveiligde vernietiging van data. Veel organisaties zijn zich bewust van de risico’s en weten niet hoe eraan te beginnen. Ook hier nemen onze ervaren en gespecialiseerde teams deze opdracht op zich, en kunnen ze de documenten bij onze klanten komen ophalen, in eender welke staat (met nietjes, in ringmappen enz.)”, vervolgt Nicolas Uyttenhove.

De documenten worden versneden in blokken van 800 mm², wat overeenkomt met een A4-blad opgedeeld in 100 stukken. De datadragers worden op vraag gedemagnetiseerd, vervolgens fysiek vernietigd, voor verbrand te worden in een verbrandingsoven. Deze operatie verloopt in overeenstemming met de Amerikaanse normen van de NSA (NSA / CSS / Department of Defense / Top Secret). De klant ontvangt vervolgens een certificaat van vernietiging.

“Met MyMerak kunnen onze klanten alles zelf beheren, op hun eigen ritme, in functie van hun noden”, besluit Nicolas Uyttenhove. “Maar we staan altijd klaar om hen te begeleiden en te adviseren, indien nodig bepaalde operaties over te nemen zoals de digitalisering of de vernietiging van documenten. Die permanente ondersteuning is geruststellend. Voor sommige organisaties is het zelfs de voorwaarde om over te stappen naar het digitale.”

Merak Managing Information Copyright 2021 Merak NV, alle rechten voorbehouden.