Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

1 partner die alle elementen makkelijk, veilig en voordelig voor u bewaart, van Archief tot Zetels

Als zaakvoerder zorgt u elke dag voor uw klanten enerzijds en uw medewerkers anderzijds. Dossiers, productmateriaal, kantoormeubelen en -benodigdheden: het neemt - letterlijk - veel plaats in en vraagt in dit digitale tijdperk om een juiste aanpak bij opslag.

Bij Merak kiest u voor één partner die al die elementen - van Archief tot Zetels - makkelijk, veilig en voordelig voor u bewaart.

Slimme kantooroplossingen

Sinds maart 2020 is de bedrijfswereld ook anders aan het werk gegaan. Thuiswerk en digitaal documenten delen resulteerden in lege kantoren en een andere manier van bewaren. Ook uw postverwerking is geëvolueerd. Merak, opgericht in 1977, helpt ondertussen meer dan 2000 klanten aan de optimalisatie van hun dagelijkse werking. Waarmee we u kunnen helpen leest u hieronder.

Merak Managing Information

Bewaartermijnen voor (digitale) documenten

Hoe lang moet u facturen bijhouden? Of het personeelsregister? En hoe zit het bij faillissementen? Nochtans houdt u best rekening met deze wettelijke bewaartermijnen omdat u in sommige gevallen namelijk verplicht bent om zakelijke correspondentie bij te houden. Vindt u het lastig om het overzicht te bewaren? Geen nood. Want al sinds jaren houdt Merak een helder, up-to-date overzicht bij van hoe lang u welk document moet bewaren. Van de boekhouding over sociale documenten tot de briefwisseling met advocaten. Exclusief bij Merak kan u gratis het recent geüpdatet overzicht downloaden.

Download gratis overzicht

Zakelijke documentvernietiging

Uw archief overzichtelijk houden enerzijds én 100% zekerheid hebben dat niemand misbruik maakt van de aan uw vertrouwde informatie kan met Merak. Wij vernietigen documenten op een discrete manier en onherkenbaar, volledig volgens de regels van de DIN-norm.

Op deze manier helpen we ook u om aan de richtlijnen van GDPR te voldoen. De richtlijnen van de GDPR, nl " het vermogen om op permanente basis de vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en veerkracht van de verwerkingssystemen en diensten te garanderen" gelden niet alleen wanneer u deze gegevens gebruikt of bewaart, maar ook wanneer u deze wil vernietigen.

Meer over datavernietiging
Merak papier
Merak Managing Information

Zakelijke documentarchivering

Sommige documenten mág u simpelweg niet vernietigen. Met de oplossingen van Merak bent u zeker van een veilige externe bewaring van uw papieren archief.

Door extern te archiveren kan u de vrijgekomen ruimte in uw kantoor immers slimmer benutten. Honderden andere zelfstandigen, KMO’s en bedrijven kozen daarom reeds voor een eenvoudigere externe archiefoplossing bij Merak.

Maar wat als u een bepaald document weer nodig hebt? Geen probleem voor Merak. Onze koerierdienst is 24/7 beschikbaar om u uw fysieke archieven te bezorgen. En via scanning-on-demand kunnen we u uw documenten ook digitaal bezorgen.

Meer over archiveren met Merak

Bewaart u uw documenten toch liever thuis of op kantoor? Ga dan zeker voor een degelijke verpakking. Een archiefdoos die niet aan de belangrijkste normen voldoet zal na verloop van tijd gaan scheuren of doorzakken. Met een houdbaarheid van gemakkelijk 25 jaar inclusief een hoge vochtabsorbtieweerstand zijn de Merak archiefdozen ongetwijfeld de juiste keuze.

Bekijk de video

Wist u dat… u de dozen makkelijk online kan bestellen? Zo zit u nooit zonder.

Bestel online

Merak Managing Information
Scannen-digitaliserene

Scan en digitaliseer uw zakelijke documentatie

Vandaag werken veel bedrijven echter graag zoveel mogelijk digitaal. Dat is een dankbare evolutie voor de grote papierstapel die een kantoor soms moet herbergen. Wil u ook uw graag uw papieren archief laten digitaliseren? Dan kunnen wij u helpen met het inscannen van uw documenten. Uw digitale archief zal 24/7 beschikbaar zijn, in een beveiligde omgeving. U bepaald ook wie van uw medewerkers toegang hebben tot welke archiefstukken.

Meer over documenten digitaliseren

Meubilair slaat u veilig op met Box Storage

Documenten zijn één ding, maar wat met meubilair en andere objecten, zoals uw machinepark of beursmateriaal? Ook daarvoor kan u op Merak rekenen. Onze opslagcontainers zijn er in verschillende maten, maar ook maatwerk is mogelijk. Uw materiaal bewaren we in een klimaatgecontroleerd en 24/7 gemonitorde opslagruimte. Uw materiaal blijft continu voor u beschikbaar. En het grootste voordeel is dat u dankzij deze oplag op maat enkel betaalt voor de ruimte die u nodig heeft.

Meer over Box Storage
Box storage
Merak Managing Information

Waarom kiezen voor Merak?

Simpel: als full-service speler in informatiebeheer en goederenopslag voor grote en kleine bedrijven ontzorgen we u voor heel wat onderdelen van uw kantoor(activiteiten). Transparante prijzen kan u makkelijk raadplegen op het Merak platform, net als offertes (op maat) aanvragen. Verder staan we al meer dan 35 jaar voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid en garanderen we een uitstekende klantenservice.

Wat zeggen anderen?

Uw kantoor in veilige handen

Naast de volledigheid van onze diensten, is ook vertrouwen een grote troef. Merak kan heel wat certificaten en audits voorleggen.

Daarbovenop

  • Zijn we discreet
  • Leveren we kwaliteit
  • Zijn we ISO gecertificeerd


Ook onze uiterst beveiligde infrastructuur en vernuftige operationele werking is ongezien in de archiefsector. Daarom mag u Merak gerust zien als een kwaliteitsmerk.

ISO
Duurzame oplossingen

Duurzame oplossingen zowel intern als extern

Duurzaamheid is bij Merak geen loos begrip. Elke dag werken we aan het vergroenen van ons vak. Dankzij digitalisatie helpen we bij u de papierstroom te verminderen.

Intern zorgen zonnepanelen, een hybride fleet en elektrische werking van onze opslaglocaties dan weer voor een verkleining van onze voetafdruk.

De groene manier van denken en doen dragen we hoog in het vaandel. Meer weten over onze inspanningen?

Duurzaamheid bij Merak

Onbeperkte archiefcapaciteit Groene stroom

Snelle en efficiënte raadpleging Groene fleet

Optimale bewaaromstandigheden Kwaliteitsgarantie

Kies uw sector

Merak Managing Information Copyright 2023 Merak NV, alle rechten voorbehouden.