28.000 m² opslagcapaciteit in nieuwe vestiging op de Belgisch-Nederlandse grens

24-05-2018 - in Merak

Een close-up van een hand dat een vergrootglas vasthoudt waarin een slotje en de letters GDPR afgebeeld staan

Op 26 april 2018 opende Merak officieel een nieuwe vestiging in het Belgische Meer, vlakbij de grens met Nederland. Op die manier breidt het zijn opslagcapaciteit uit, zowel voor Noord-Belgische als Zuid-Nederlandse klanten.

Met een opslagcapaciteit van 30.000 ton, waarvan nu al 6.000 ton wordt benut, breidt de vestiging in Meer de totale capaciteit van Merak uit tot 1.500 kilometer lopend archief, goed om een slordige 20 miljoen A4-mappen in onder te brengen. De strategische ligging maakt de vestiging bovendien ook heel geschikt voor het opslagen van archieven van Noord-Belgische en Zuid-Nederlandse bedrijven.

We hebben heel bewust gekozen voor Meer, omdat het op de Belgisch-Nederlandse grens ligt, zegt Nicolas Uyttenhove, Sales & Marketing Manager. Meer is een perfecte locatie om onze Zuid-Nederlandse klanten te bedienen, terwijl Noord-Nederlandse klanten nu al in Amsterdam terecht kunnen.

Een foto van de voorkant van het hoofdkantoor van Merak in Mechelen

Klaar voor de toekomst

Net als in Schelle, waar Merak in 2011 neerstreek, ging Merak tot het uiterste om ook de vestiging in Meer volledig klaar te maken voor de toekomst. Zowel op het vlak van veiligheid als milieu. Uyttenhove: “De hypermoderne sprinklerinstallatie is volledig conform de strengste brandveiligheidsrichtlijnen van de NFPA. Intelligente leds verlichten de ruimtes automatisch op basis van aanwezigheid. Het klimaat wordt geregeld door een warmtepomp, die we in de loop van volgend jaar volledig op zonne-energie willen laten werken. Ook worden er vaste laadpunten voorzien voor onze elektrische voertuigen. Voor de bewaking van het gebouw gebruiken we de meest geavanceerde technieken, waar we om evidente redenen geen bijkomende details over vrijgeven. Verder verandert er niets aan onze werkwijze. Merak zal in Meer dezelfde eisen stellen op het vlak van kwaliteit, betrouwbare controles en procedures als in al onze andere vestigingen, met onder andere inbraakbeveiliging, cameradetectie, dataloggers en permanente bewaking.

Uitbreiding van het dienstenaanbod

Merak zal in de toekomst ook de service in Meer uitbreiden. Zo komt er onder andere een scanafdeling, gelijkwaardig aan die in Schelle. Daarnaast reserveren we een volledige hal aan onze nieuwe ‘box@ home’-service voor de opslag van goederen en producten voor bedrijven en particulieren. Dat gebeurt in een aparte ruimte, zonder rechtsreeks contact met de archieven. Daarmee is Meer niet alleen qua regionale spreiding, maar ook qua dienstenaanbod de perfecte aanvulling op onze huidige vestigingen in Vilvoorde, Mechelen, Schelle en Amsterdam”, besluit Uyttenhove.

Een hoop papiersnippers waar GDPR-proof opgeschreven staat in groene letters

Een foto van drie houten blokjes die ISO spellen

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Advies en vaak gestelde vragen
Contacteer onze experts

+32 (0)15 28 40 60

Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00

Klantendienst