Offline Back-up Bewaring is de veiligste oplossing voor uw archief

20-10-2016 - in Merak

Een schuif in de e-bunker gevuld met tapes voor offline back-up bewaring

Back-ups maken, is zoals contracten opstellen: het is pas op de ‘moeilijke’ momenten dat ze hun nut bewijzen. Meer zelfs. Net dan moet alles waterdicht geregeld zijn. Anders was het allemaal een maat voor niets. Kies daarom voor de veiligste en meest geschikte back-up methode voor uw digitale archieven en al uw andere data. Want alleen dan kunt u echt ongehinderd voortwerken na een computercrash.

Rek in de e-bunker gevuld met zwarte koffers

Externe, fysieke back-up

Waarom is Offline Back-up Bewaring zo betrouwbaar? Omdat u een fysieke drager met digitale gegevens extern en in de beste omstandigheden bewaart. Na een crash vraagt u de dragers op. Bij Merak vertrekt er dan een koerier die uw tapes of schijven ter plaatste aan de verantwoordelijke bezorgt. Die zet de gegevens opnieuw op uw systeem en u kunt weer aan de slag.

Veilig en sneller dan een online-oplossing. Want als het over verschillende gigabytes gegevens gaat, zou het een ‘eeuwigheid’ duren om die opnieuw te downloaden. De gegevens van een schijf of een tape halen, gaat aanzienlijk sneller – zelfs als u de tijd van het transport meerekent. En een extern systeem heeft geen last van hackers. Terwijl die uiteraard wel een bedreiging vormen voor online back-ups.

Beveiligd specialistenwerk

Continuïteit is één ding, vertrouwelijkheid is nog wat anders als u kiest voor online bewaring. Welke garanties biedt uw provider om de privacy van uw bedrijf en die van uw klanten te verzekeren? Zijn de aangeboden onlineverbindingen beveiligd tegen cyberinbraken? En uw schijven of tapes, liggen die in een ruimte waar niemand ze ongevraagd kan doorzoeken?

Vertrouw uw digitaal archief alleen toe aan specialisten met de juiste hardware en software om de inhoud maximaal te beschermen. Vraag uw provider of hij gebruikersstatistieken kan aanleveren. Die hebt u nodig om te controleren wie specifieke documenten opgevraagd heeft en wanneer dat precies gebeurde. Zo weet u op elk moment wat er met uw gegevens gebeurt – want dat is cruciaal om de privacy te garanderen. Bij Merak zitten die veiligheidsmaatregelen standaard in elke oplossing.

Merak camionette met een koelsysteem in de kofferbak

Betaalbaar houden

Allemaal goed en wel, maar alles via Offline Back-up Bewaring archiveren is toch duur? Wel, dat valt best mee. Maar u kunt de prijs extra drukken door uw gegevens volgens belangrijkheid te ordenen. Niet alle informatie is even ‘onmisbaar’. Kies daarom een back-up systeem met evenredige veiligheidsgaranties. Voor sommige data kan daar best een goedkopere, online oplossing bijzitten. Archiveer levensnoodzakelijke bestanden wel met de allerhoogste bescherming. Op schijf of tape, bijvoorbeeld, in de e-bunker van Merak. De metersdikke, betonnen muren beschermen uw computergegevens tegen elke aanval met magnetische straling of fysieke kracht.

Eis transparante verkoopvoorwaarden

Is een online back-up toch de beste oplossing? Zoek dan een provider die u transparante verkoopvoorwaarden voorlegt. Want u hebt keuze te over als het gaat om bedrijven die deze dienst aanbieden. Maar slagen ze er ook in om uw gegevens gebruiksklaar aan te leveren als dat nodig is?

Leerrijke case study

Veel IT-bedrijven stellen vandaag online back-ups voor als het ei van Columbus. Omdat u er geen extra hardware voor nodig hebt. En omdat de gegevens permanent bereikbaar blijven – waar en wanneer u maar wilt. Toch is het niet allemaal zo fantastisch. Neem bijvoorbeeld het verhaal van een huidige Merak-klant die zwaar in de problemen kwam bij zijn toenmalige provider. Hij tekende een contract voor vier jaar. De provider zou periodiek en volledig automatisch een online back-up van zijn computersysteem maken. Het verkoopcontract garandeerde 480.000 euro schadevergoeding mocht het misgaan. Maar… het zou niet misgaan, want de provider stelde twintig IT-ers ter beschikking om elk euvel meteen te verhelpen.

Zwart koffertje met blauwe back-up tapes in

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Advies en vaak gestelde vragen
Contacteer onze experts

+32 (0)15 28 40 60

Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00

Klantendienst