Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Cofely

Productiever op een flexibele werkplek

Stijn Van Malder is IS Manager Infrastructure bij Bes-Be. Samen met zijn team behandelt hij maandelijks ongeveer 3000 oproepen van gebruikers met een pc-probleem. En zorgt hij ervoor dat hun gegevens op meer dan vierhonderd servers via back-ups beveiligd zijn tegen alle mogelijke risico’s. Mocht er iets misgaan, dan zetten ze het disaster recovery plan in werking. Afhankelijk van het probleem zijn de gegevens binnen vier uur opnieuw gebruiksklaar!

Stijn Van Malder - Cofely

Bes-Be is een business unit van GDF Suez die IT-ondersteuning biedt aan verschillende dochterbedrijven binnen de groep. Hét grote voordeel? Alle IT is volledig uniform voor ongeveer 5000 gebruikers. Hierdoor verlopen hun activiteiten strakker, vlotter en betrouwbaarder. Waar ze ook gelokaliseerd zijn: België, Nederland, Frankrijk, Noorwegen, Canada, Dubai, …

Gecentraliseerde back-ups

Stijn Van Malder: “De gegevens van alle bedrijven uit onze supportportefeuille komen samen in het Bes-Be-datacenter in Brussel. Daarvan nemen we dagelijks gecentraliseerde back-ups. In de externe, off site archivering van die vijftig tapes - goed voor 25 tot 45 terabyte aan informatie - speelt Merak een cruciale rol. Het haalt die een keer per week op en brengt dan de nieuwe set tapes mee voor de volgende reeks back-ups - stipt volgens de afspraken.”

Strikte vertrouwelijkheid

“Niet iedereen kan meteen met de informatie op de tapes aan de slag. Toch blijft vertrouwelijkheid een heel belangrijk aandachtspunt: de gegevens mogen niet in verkeerde handen vallen. Gelukkig hebben we op dat vlak bij Merak niets te vrezen. Zij zijn onverbiddelijk - terecht. Op een bepaald moment stond de koerier hier met een levering. Maar de verantwoordelijke was niet aanwezig om ze in ontvangst te nemen. Toen hebben ze mij gebeld waarna ik mijn ondertekende en geautoriseerde goedkeuring moest doorfaxen vóór de koerier de tapes overhandigde. Het is goed om te weten dat onze gegevens perfect veilig zijn in Merak-handen.”

Wettelijke bewaartermijnen

“Sommige systemen zijn einde levensduur: ze doven stilaan uit. Maar we moeten de gegevens van die schijven, juridisch gezien, nog tien jaar bewaren. Daarom maakten we volledige systeemback-ups. Die blijven permanent in de e-bunker van Merak. Daarbij is het uiteraard essentieel dat we de gegevens tijdens die volledige duur van de wettelijke bewaartermijn zonder enig probleem kunnen heropstarten. Maar in de anonieme koffers, tien meter onder de grond, in een kooi van Faraday en achter dikke betonmuren, blijven ze volledig intact.”

Cofely - Archief

Publicatiedatum: 06-2013

Ontdek wat Merak voor uw bedrijf kan doen

Merak Managing Information Copyright 2021 Merak NV, alle rechten voorbehouden.