Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"MERAK ARCHIVEERT VEILIG EN ECOLOGISCH"

Bron: Made in Mechelen/ Leen de Moor

MECHELEN – Mechels specialist in archivering Merak besteedt hoe langer hoe meer aandacht aan een groene werking. Merak helpt niet alleen ondernemingen om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ruim een kwart van de eigen fleet van het bedrijf is elektrisch en 30% van de gebruikte stroom wordt zelf opgewekt.

Dit jaar viert Merak 25 jaar ISO-certificering voor kwaliteitsmanagement, naast informatiebeveiliging en milieumanagement.

“Het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement is het bewijs dat Merak er alles aan doet om de veiligheid van de bij haar opgeslagen archieven te verzekeren, zonder het milieu te benadelen”, zegt marketing manager Vincent Vannerom.

“Wij ondersteunen bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door hun archief te digitaliseren en te bewaren. Het archief is zo niet alleen veilig, het voorkomt ook onnodig afprinten. Beslist een klant achteraf om het papieren archief te vernietigen, dan zullen wij ervoor zorgen dat het versnipperde papier 100% gerecycleerd wordt.”

Stroom

Ook in eigen huis voert Merak een groen beleid. “In 2018 produceerde Merak al 30% van het eigen stroomverbruik. Die stroom komt trouwens voor 100% uit groene bronnen zoals eigen zonnepanelen. Onze vloot bedrijfswagens zal tegen eind dit jaar voor 26% uit elektrische en plug-in hybride wagens bestaan.”

Merak bewijst dat een groen beleid groei en rendabiliteit niet in de weg staat. “In 2018 kende de Merak Groep een omzetgroei van meer dan 10% en een stijgende cashflow.”

https://www.madeinmechelen.be/nieuws/merak-archiveert-veilig-en-ecologisch/

Merak Managing Information Copyright 2021 Merak NV, alle rechten voorbehouden.