Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"Merak verhoogt omzet met meer dan 10%"

Bron: Profacility

Lees hier het artikel op de site van Profacility

Merak heeft zijn omzet in 2013 voor het tweede opeenvolgende jaar met meer dan 10% verhoogd. het boekjaar werd afgesloten op een cijfer van 12,7 miljoen euro. De Belgische specialist in professioneel archiefbeheer zet daarmee zijn opgang onafgebroken verder. Enkele tijd terug werd in Schelle een hypermoderne nieuwe vestiging geopende waar papieren en elektronisch materiaal opgeslagen worden in optimale omstandigheden.

Het beheer van bedrijfsarchieven is voor nogal wat ondernemingen een hopeloze zaak. Merak heeft zich in dit opzicht opgeworpen als een geavanceerd bedrjif dat die opdracht uit handen neemt en als specialist in intormatiemanagement miljoenen papieren documenten, microfilms, oude harde computerschijven en tapes bewaart. Zowel in Mechelen, Vilvoorde, Overijse, Merksem, Hombeek en Schelle worden data gearchiveerd, beveiligd, geback-upt, gecontroleerd en gedubbelcheckt. De onderneming kijkt ondertussen ook over de grenzen heen en heeft nu ook reeds vestigingen in Nederland en Zwitserland.

Met een bedrjifsresultaat van 786.725 euro deed Merak het in de uitlopers van de hangende crisis ondanks alles toch vrij goed. De bedrijfskasstroom steeg zelfs tot 1,2 miljoen euro. Merkawaardig ook omdat het bedrijf bovendien tevens zijn schuldpositie verder afgebouwd heeft van 6,6 miljoen eurot tot nog maar 5,2 miljoen euro. Zowel de langetermijnschulden als de schulden op korte termijn werden verminderd.

De verhoogde inbreng van de scanningafdeling blijft opmerkelijk. Steeds meer klanten geven er de voorkeur aan om niet langer zelf te investeren in hard- en software voor digitale archivering. De eigen werknemes kunnen zich daarbij toespitsen op hun eigenlijke kerntaken. “Wij hebben enkele tijd terug voor Merak-Digital in Schelle geïnvesteerd in nieuwe scanners die elk tot 2010 pagina’s per minuut kunnen digitaliseren”, zegt gedelegeerd bestuurder Henrik Rooms. “Daarmee hebben we onze capaciteit sterk kunnen verhogen. Wij kunnen voortaan zowel facturen en aktes, maar ook boeken, bouwplannen, lay-outs en leveringsbonnen digitaliseren. “Omdat het systeem versleuteld werd is het enkel toegankelijk via de juiste aanmeldingsprocedures. De confidentialiteit van de opgeslagen documenten is daarmee gegarandeerd.

Merak bewaart sinds kort ook laboratoriumstalen. Die kunnen tot een temperatuur van -90 graden opgeslagen worden. Noodgeneratoeren en back-up systemen zijn ingeschakeld om elke stroomonderbreking of ander defect onmiddellijk op te vangen.

Merak stelt vandaag zo’n 45 mensen tewerk.

Merak Managing Information Copyright 2021 Merak NV, alle rechten voorbehouden.